Pohjoista kokemusta, valtakunnallista näkemystä

Kaikkien kansakuntien hyvinvointi määrittyy sen jokaisen kansalaisen yhteenlasketun vapauden summana. Olen aina vierastanut suuresti ajatusta siitä, että ihminen on vain ratas järjestelmässä, ja että yhteiskuntamme kohdatessa haasteita päädymme lähes säännönmukaisesti rajoittamaan, sääntelemään ja kieltämään yksilönvapauksia.

Tämä ajattelu vaatii päivityksen; meidän päättäjien tulee aina oletusarvoisesti valita eri vaihtoehdoista se joka lisää valinnanvapautta – ei rajoita sitä. Oli kyse sitten elinkeinon harjoittamisesta, yrittämisestä tai vaikka alkoholipolitiikasta tulee päättäjien kohdella aikuisia ihmisiä kypsinä päättämään omasta puolestaan. Sinä tiedät paremmin omasta parhaastasi!

Olen saanut etuoikeuden kasvaa tutkitustikin maailman vakaimpiin ja turvallisimpiin yhteiskuntiin lukeutuvassa Suomessa. Tätä saavutusta ei voida pitää kuitenkaan enää itsestäänselvyytenä. Viimeaikaiset surulliset maahanmuuttoon liittyvät ongelmat erityisesti Oulun seudulla ja turvallisuustilanteen heikkeneminen Itämeren alueella asettaa kysymysmerkkejä tulevaisuuden suhteen. Sillä, ettei arjessa tarvitse pelätä – niin vanhuksen, pikkulapsen kuin teinitytönkään, on tinkimätön itseisarvo! Tarvitsemme kovempia rangaistuksia törkeistä rikoksista, lisää poliiseja, puolustusmäärärahoja ja Nato-jäsenyyden.

Ympäristöstä huolen pitäminen on kirjaimellisesti maanpuolustusta. Olen erityisesti kalastusharrastukseni kautta kiintynyt suomalaiseen luontoon: pohjoisen humiseviin koskiin, yöttömiin öihin, linnunlauluun sekä erämaan rauhaan vastapainona arjen hektisyydelle. Haluan jättää Suomen luonnon paremmassa kunnossa jälkipolvillemme kun me sen vastaanotimme. Haluan että soita ja vesistöjä suojellaan tiukemmin, ja että energiantuotantomme muuttuu kestäväksi.

Olen ehdolla eduskuntaan, koska haluan muutoksen vallitsevaan ajatteluun, jossa lasku järjettömän suuresta julkisesta taloudesta, epäekologisista ratkaisuista ja nykyisestä tuhlauspolitiikasta siirretään aina seuraavalle sukupolvelle. Suomea ei korjata kieltämällä, verottamalla, velkaantumalla ja sääntelemällä vaan luottamalla ja tarjoamalla eväät luoda omanlainen merkityksellinen ja kukoistava elämä.

 

Tavoittelen kansanedustajuutta Oulun vaalipiirissä kevään 2019 eduskuntavaaleissa.
Ennakkoäänestys kotimaassa: 3. – 9.4.2019
Ennakkoäänestys ulkomailla: 3. – 6.4.2019
Vaalipäivä: 14.4.2019

Tuhlaus pois, verot alas


Työnteon tulee olla aina joutenoloa kannattavampaa. Aamulla töihin nousevan on tienattava enemmän kuin sen, joka ei nouse. Kenenkään kokonaisveroaste ei saa nousta. Pienyrittäjien asemaa tulee parantaa. Yritysten sukupolvenvaihdoksia täytyy helpottaa ja perintövero poistaa.

 

Turvallisuudesta ei tingitä


Suomen tulee olla maailman turvallisin maa kaikenikäisille. Hyysäävän kriminaalipolitiikan aika on ohi. Tarvitsemme kovempia rangaistuksia törkeistä rikoksista ja enemmän resursseja poliisille. Sosiaalisesta maahanmuutosta on päästävä eroon.

 

Puhdas luonto on pohjoisen suurin mahdollisuus


Tarvitsemme matkailuun perustuvia työpaikkoja. Pohjoisen luonnon monimuotoisuuden suojeleminen on kunnia-asia. Luontoa, vesistöjä ja kalakantoja tulee hoitaa kestävästi. Eräkulttuuria ja – perinteitä on vaalittava, eikä rajoitettava turhalla lainsäädännöllä.

Kansanedustaja Janne Heikkinen
Kokoomus